بهداشت کافه :
بهداشت کافه یکی از مهم ترین عوامل کافه داری می باشد و این موضوع مستقیم روی اعتماد مشتری ، کیفیت محصول و حتی ماندگاری برند تاثیر میگذارد که شامل مراحل زیر می باشد :
1) بهداشت پرسنل :
. دست ها باید مرتب شسته شوند ( قبل از کار ، بعد از لمس مواد خام ، بعد از استفاده از سرویس و ...)
. استفاده از دستکش و کلاه یا توری مو هنگام آماده سازی غذا و نوشیدنی
. داشتن لباس کار تمیز و مرتب
. ممنوعیت استفاده از زیورآلات ( انگشتر، ساعت و ...) هنگام کار با مواد غذایی
2) بهداشت تجهیزات و ظروف :
. دستگاه ها باید روزانه تمیز و رسوب زدایی بشوند
. ظروف و لیوان ها باید با آب داغ و شوینده مناسب شسته و خشک بشوند.
. استفاده از ماشین ظرف شویی صنعتی یا سینک سه حوض ( شستشو، آبکشی، ضدعفونی) توصیه می شود
3) بهداشت مواد اولیه :
. مواد غذایی باید در ظروف دربسته و تمیز نگهداری شود
. تاریخ انقضا باید مرتب چک شود
. شیر ، خامه و لبنیات همیشه در دمای یخچال ( 4درجه) نگهداری شوند
. قهوه ، پودر کاکائو و آجیل ها در ظروف خشک و دربسته ، دور از نور و رطوبت نگهداری شوند
4) بهداشت محیط :
. کف باید هر روز شسته و ضدعفونی شود
. میزها و صندلی ها بعد از هر مشتری تمیز و ضدعفونی شوند
. سرویس بهداشتی تمیز و مجهز به صابون و دستمال کاغذی باشد
. تهویه ی مناسب ( جلوگیری از بوی دود یا رطوبت) الزامی است
5) پیشگیری از آلودگی متقاطع :
. مواد خام ( مثل گوشت یا سبزیجات شسته نشده) باید جدا از مواد آماده مصرف نگهداری شوند
. تخته های برش رنگی برای مواد مختلف استفاده شود ( به عنوان مثال قرمز برای گوشت ، سبز برای سبزیجات ، آبی برای نان و کیک)
. یخچال و فریزر باید قفسه بندی شوند تا مواد خام با آماده قاطی نشوند
6) کنترل آفات :
. سطل زباله ی درب داراستفاده شود و روزانه تخلیه شود
. پنجره ها و درها توری داشته باشند تا حشرات وارد نشوند
. استفاده از قرارداد های دوره ای با شرکت های مبارزه با آفات توصیه می شود
7) استانداردها و نظارت :
. رعایت دستورالعمل های وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو
. آموزش پرسنل در مورد بهداشت مواد غذایی
. چک کردن روزانه نظافت