انواع قهوه:
قهوه ها رو میشه از چند زاویه دسته بندی کرد :
اول) از نظر روش دم کردن : که طعم و غلظت در اون خیلی فرق میکنه.
. اسپرسو (Espresso) : پایه اکثر نوشیدنی ها ، قهوه غلیظ و سریع با دستگاه اسپرسوساز.
. قهوه دمی (brewed coffee) : با ابزار های خاص مثل فرنچ پرس و دیگر ابزارها ، قهوه دمی طعم ملایم تر و شفاف تری دارد.
. قهوه ترک : پودر قهوه خیلی ریز به همراه آب (بعضا شکر) روی حرارت ملایم.
. قهوه عربی : معمولا سبک تر و گاهی با هل یا ادویه.
. قهوه فرانسه : دم آوری ساده در دستگاه فیلتردار یا فرنچ پرس ، طعم سبک تر نسبت به اسپرسو.
دوم) از نظر دانه قهوه :
. عربیکا (Arabica) : عطر زیاد ، طعم میوه ای، ترشی ملایم ، کافئین کمتر.
. روبوستا (Robusta) : تلخ تر ، کافئین بیشتر ، کرم ضخیم تر روی اسپرسو.
. میکس (Blend) : ترکیب عربیکا و روبوستا برای بالانس عطر و طعم و کافئین .
سوم) از نظر نوشیدنی های پایه اسپرسو :
. اسپرسو : تک شات یا دبل شات.
. آمریکانو : اسپرسو به همراه آب داغ (ملایم تر)
. کاپوچینو : اسپرسو به همراه شیر بخارداده و کف شیر (نسبت متعادل)
. لاته : اسپرسو به همراه شیر بیشتر و کف شیر کم .
. موکا : لاته به همراه شکلات ( پودری یا سس شکلات).
. ماکیاتو : اسپرسو با یک لکه شیر یا کف شیر.
. کورتادو : اسپرسو به همراه شیر به نسبت مساوی.
چهارم) از نظر برشته کاری (Roast Level) :
. روست روشن (Light Roast) : اسیدیته بیشتر ، طعم میوه ای.
. روست مدیوم (Medium Roast) : تعادل بین عطر و تلخی.
. روست تیره (Dark Roast) : تلخی بیشتر ، مناسب اسپرسو و قهوه های غلیظ.