09194000092

قهوه از کاشت تا مصرف

10 / 10
1
بازگشت به لیست مقالات » | دوشنبه 27 مرداد 1404 در ساعت 17 : 10 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

قهوه از کاشت تا مصرف :

 

اول) کاشت و پرورش :

. بذر قهوه (عمدتا عربیکا یا روبوستا) در خاک حاصلخیز و مناطق گرمسیری (آفریقا ، آمریکای لاتین ، آسیا) کاشت میشود.

. گیاه قهوه مثل یک درختچه همیشه سبزه و 3 تا 4 سال طول میکشد تا اولین میوه را بدهد.

 

دوم) برداشت :

. میوه قهوه شبیه گیلاس های قرمز یا زرد است.

. برداشت قهوه میتونه دستی ( برای کیفیت بالاتر) یا ماشینی (برای حجم زیاد) باشه.

. بهترین دانه ها وقتی برداشت می شوند که میوه کاملا رسیده باشد.

 

سوم) فرآوری (processing) :

بعد از برداشت باید دانه ها از میوه جدا بشن :

روش اول روش شسته (washed) : میوه ها له می شوند ، دانه ها از پالپ جدا می شوند ، بعد تخمیر و شستشو میشوند.(طعم تمیزتر و اسیدی تر)

روش دوم روش طبیعی (natural) : میوه کاملا خشک میشود و بعد از دانه جدا می شود. (طعم میوه ای تر و شیرین تر)

روش سوم روش عسلی (honey) : چیزی بین دو حالت قبل ، بخشی از پالپ در هنگام خشک شدن باقی می ماند .

 

چهارم) خشک کردن :

دانه ها روی تخت هایی بزرگ یا زمین پهن میشوند و زیر آفتاب یا با دستگاه خشک کن خشک میشوند تا رطوبت قهوه به 10 درصد برسد.

 

پنجم) پوست گیری و درجه بندی :

. دانه های خشک شده وارد دستگاه میشوند تا لایه های باقی مانده ( پوست نقره ای) جدا شود .

. بعد بر اساس اندازه ، رنگ ، وزن و کیفیت دسته بندی و درجه بندی میشوند.

 

ششم) صادرات :

. دانه های سبز قهوه که هنوز خام هستند در کیسه های کنفی بسته بندی شده و به سایر کشورها ارسال میشوند.

 

هفتم) رست (Roasting) :

. دانه های سبز در دمای حدود 180-230 درجه سانتیگراد بوداده  میشوند.

. در اینجا دانه ی سبز قهوه به رنگ قهوه ای درامده که عطر و طعم خاص خود را آزاد می کند.

. رست می تواند سبک باشد (Light) ، متوسط باشد (Medium) ، یا تیره باشد (Dark) .

 

هشتم) آسیاب :

. دانه های رست شده بر اساس روش دم آوری آسیاب می شوند .

. درشت برای فرنچ پرس

. متوسط برای قهوه ساز فیلتری

. ریز برای اسپرسو

. خیلی ریز برای قهوه ترک

 

نهم) دم کردن (Brewing) :

. قهوه ی آسیاب شده با آب داغ دم می شود.

روش مختلف آن به شرح ذیل:

. اسپرسو (دستگاه با فشار بالا)

. فرنچ پرس ( خیساندن در اب و پرس کردن)

. پوراور(Pour Over)/ V60 ( ریختن آب روی پودر قهوه در فیلتر کاغذی)

. موکاپات ( فشار بخار)

. قهوه ترک ( آسیاب خیلی ریز، جوشاندن روی شعله)

 

دهم) لذت بردن :

آخرین مرحله نوشیدن قهوه است ، که حاصل یک زنجیره ی طولانی از تلاش کشاورزان ، فرآوری کننده ها ، رسترها و باریستا می باشد.   

(نوش جان)

ارسال نظر و نظرات ثبت شده

سایر مقالات

10 / 10
1
ریشه آفوگاتو

ریشه آفوگاتو

 ریشه‌ی تاریخی آفوگاتو :           &nbs ...
اولین ترکیب قهوه با شیر

اولین ترکیب قهوه با شیر

۱. اولین ترکیب قهوه و شیر :   در قرن ۱۶ و ۱۷، وقتی قهوه از خاورمیانه به اروپا رسید، نوشیدنی ...
خواص مصرف قهوه

خواص مصرف قهوه

خواص مصرف قهوه :   1) افزایش انرژی و تمرکز : به خاطر کافئین ، قهوه باعث بیداری ذهن ، اف ...
قهوه از کاشت تا مصرف

قهوه از کاشت تا مصرف

قهوه از کاشت تا مصرف :   اول) کاشت و پرورش : . بذر قهوه (عمدتا عربیکا یا روبوستا) در خاک حاص ...
انواع قهوه

انواع قهوه

انواع قهوه: قهوه ها رو میشه از چند زاویه دسته بندی کرد :   اول) از نظر روش دم کردن : که طعم ...
تاریخچه قهوه

تاریخچه قهوه

حدودا در قرن 9 میلادی یک چوپان اهل اتیوپی متوجه شد بزهایش بعد از خوردن میوه های قرمز یک گیاه ویژه ، ...