قدیمی ترین مدل چیز کیک مربوط به 2400 سال پیش در یونان باستان می باشد که از پنیر تازه و عسل و آرد تهیه می شد.
در گذشته از چیز کیک به عنوان غذای انرژِی زا مخصوص ورزشکاران استفاده می شد.
در زمان روم باستان رومی ها دستور یونانی را دریافت کرده و با اضافه کردن تخم مرغ و پخت در خمیر نسخه چیزکیک رومی رو درست کردند و با گسترش امپراطوری روم دستور تولید این چیزکیک به اروپا منتقل شد .
در قرن 14 و 15 در سایر نقاط اروپا و انگلستان چیزکیک به دلیل نایاب بودن شکر با پنیر نرم و کشک و عسل و میوه خشک درست می شد.
در قرن 18 با ارزان شدن و سهولت دسترسی به شکر چیز کیک ها شیرین تر و جذاب تر پخت شدند و بافت چیزکیک ها لطیف تر شد و با استفاده از میوه و مربا سرو چیزکیک ها مورد استقبال قرار گرفت.
در سال 1872 یک لبنیاتی به نام ویلیام لارنس به طور اتفاقی موفق به ساخت پنیر خامه ای شد و همین امر سبب شد در چیزکیک ها با استفاده از پنیر خامه ای بافت چیزکیک بسیار نرم و لطیف تر شود .
امروزه انواع چیزکیک در نقاط مختلف دنیا مورد استقبال مردم قرار گرفته از جمله چیزکیک های یخچالی ، چیز کیک پخته شده ، چیز کیک ژاپنی و انواع طعم های دیگر.